به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، این تفاهمنامه در حاشیه جلسه قائممقام وزیر جهاد کشاورزی و معاون وزیر کشاورزی روسیه که با حضور شرکتهای بزرگ تأمینکننده غلات برگزار شد، به امضا رسید.
در این نشست همچنین در خصوص حل مشکلات و مسائل لجستیکی و نیز به اشتراک گذاری دانش فنی تولید خوراک دام و طیور بر اساس نهاده های موجود در منطقه با هدف کاهش وابستگی به نهاده های سنتی و ایجاد تنوع در مبادی واردات کالای اساسی تبادل نظر شد.
پیش از این، دیماه ۱۴۰۲ و در سفر رئیس کل بانک مرکزی به روسیه برای افزایش همکاری پولی و بانکی، خط اعتباری به ارزش ۶.۵ میلیارد روبل برای واردات کالاهای اساسی از روسیه برای ایران ایجاد شد.
این خط اعتباری قرار است از طریق اسبر بانک روسیه و بانک ملی ایران جهت تامین مالی واردات کالاهای اساسی و مورد نیاز کشورمان برقرار شود.
خط اعتباری ۶.۵ میلیارد روبلی، پیرو توافقات و قراردادهای منعقد شده کارگزاری میان دو بانک به صورت حداقلی و به عنوان شروع عملیات بانکی است.
این گشایش اعتباری اولین گام مهم در راستای توسعه همکاری ایران و روسیه بعد از امضای توافقنامه تجارت آزاد با اوراسیا است.
در این سفر همچنین سازمان دامپزشکی ایران و سرویس فدرال نظارت بر بهداشت دامی و گیاهی روسیه توافقنامهای را امضا کردند که بر مبنای آن صادرات لبنیات و آبزیان از کشورمان به روسیه تسهیل میشود.
این توافقنامه بین نوروزی و سرگی دانکورت روسای این دو سازمان و در حضور علیرضا پیمان پاک قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو به امضا رسید.
استقرار گروههای بازرسی و قرنطینه در مرزها عنوان این تفاهمنامه است و در چارچوب آن مشکلات دامپزشکی در روند صادرات محصولات لبنی و آبزیان ایران کاهش مییابد.
پیمان پاک قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی، در راس هیاتی متشکل از رئیس سازمان دامپزشکی، معاون سازمان حفظ نباتات و مدیران عامل تعدادی از بزرگترین شرکتهای صنعت غذایی ایران به روسیه سفر کرده است.
این سفر همزمان با برپایی پاویون یکپارچه جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بینالمللی صنایع غذایی و آشامیدنی روسیه موسوم به پرود اکسپو ۲۰۲۴ مسکو صورت گرفت که برخی شرکتهای ایرانی در مساحتی افزون بر ۳۰۰ مترمربع به معرفی محصولات و تولیدات خود پرداختند.
بنا بر این گزارش دریافتی از وزارت جهاد کشاورزی، صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایران در ۱۰ ماه نخست سال ۱۴۰۲ از نظر وزنی و ارزشی بیش از ۲۵ درصد رشد را نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است.