به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، سعید نمکی در بیست و نهمین آیین پویش ره سلامت در استان مرکزی، گفت: امروز میخواهم یک خبر خوشی را در این استان بگویم که آن هم اجازه مصرف واکسن ایرانی کووایران برکت است که دیروز صادر شد.
وی افزود: شبهای زیادی نخوابیدم، اما اکثر شبها از اضطراب بود، اما دیشب از ذوق این نخوابیدم که خدا این مرحمت را کرد که ما قولهایی که داده بودیم را عملی کنیم.
صدور مجوز واکسن پاستور؛ بزودی
وزیر بهداشت ادامه داد: درباره واکسن تولید مشترک پاستور و کوبا نیز قرار شد پاستور مدارک را آماده کند و طی هفته آینده اقدام کنیم؛ بنابراین واکسن برکت به مجموعه واکسیناسیون ما میپیوندد و پاستور هفته آینده خواهد پیوست.
وی خاطرنشان کرد: این استان به هر حال استانی است که مردی از آن برخاست که تاریخ جهان را متحول کرد و قضاوت این تحول را به تحلیل گران مسائل سیاسی و اجتماعی میسپاریم. استان عزیز و بزرگی است و قرب جوار این شهر با بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) یک وجهه دیگری به این شهر میدهد.
نمکی افزود: اراک به دلیل نزدیکی به قم به عنوان اولین مرکز بیماری و بعد از آن گیلان از همان لحظههای اول مورد دغدغه و اضطراب ما در ستاد وزارت بهداشت بود. قبل از ورورد ویروس به کشور و همان اوایلی که در ووهان چین اعلام شد، تمام هم و غممان رصد گردش ویروس در کشور بود. یکی از جاهایی که ما نگرانش بودیم، جاهایی بود که به کانونهای اولیه بیماری نزدیک بود. مانند اراک، کاشان و شهرهایی که به قم نزدیکتر بودند. من شبانه روز ممتد و طولانی رصد میکردم. گاهی حیرت میکنم که چگونه شد که شبانه روز ممتد و طولانی نخوابید، اما انرژی کار را خداوند مرحمت کرد. همان زمان در استان یک پزشک متخصص اورژانس مبتلا شده بود که حالش در اینجا بد شده بود و خدا رو شکر این فرد به ما برگشت.
وی ادامه داد:روزهای اول هیچ یک از ما ویروس را نمیشناختیم، رفتارش را نمیدانستیم و نمیدانستیم که با ما چه خواهد کرد. عزیزان ما در استان مرکزی با هدایت استاندار و همدلی و وفاق سایر دستگاهها و زحمات شبانه روزی کادر بهداشت و درمان نقش آفرینی خوبی کردند و امروز میتوانیم بگوییم که یکی از استانهای با نمره بسیار خوب و قابل قبول استان مرکزی است.
وزیر بهداشت گفت: روزهای سختی بر همه ما گذشت و خدا را شکر میکنم که امروز ما علاوه بر اینکه در باتلاق کرونا نماندیم، اقدامات خوبی هم انجام دادیم. موج چهارم کرونا که یکی از سهمگینترین امواج با ویروس انگلیسی بود و دیدید که در شهرهایی در پیشرفتهترین کشورهای دنیا، با مجهزترین زیرساختها، با خزانههای پر و دلارها و پوند فراوان و دروازههای باز و بدون تحریم بیمارانشان پشت در بیمارستان سرگردان شد، اما اینجا به لطف خداوند حتی یک بیمار در پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نشد و از آن افتخارآمیزتر اینکه ما بیمار غیرکرونایی نیازمند به آی سی یو و خدمات ویژه هم نگذاشتیم که سرگردان شود.
وی گفت: در یکسال ما بیش از ۴۶۰ اکسیژنساز را به نقاط مختلف کشور بردیم. بیش از ۵۰ درصد از بیمارستانهای مهم ما کمبود اکسیژن داشتند که البته طبیعی بود. زیرا در حالت طبیعی یک بیمار نیازمند اکسیژن در دقیقه یک تا پنج لیتر اکسیژن میخواهد، اما بیمار مبتلا به کووید در بیرون آی سی یو ۲۵ لیتر اکسیژن در دقیقه و در درون آی سی یو تا ۳۵ لیتر در دقیقه اکسیژن نیاز دارد؛ بنابراین در ابتدا ناگهان با کسری سنگین اکسیژن در بیمارستانها روبرو شدیم، اما در کمتر از یکسال ۴۶۰ اکسیژن ساز به بیمارستانهای کشور رفت و امروز با افتخار میتوانم بگویم که چیزی به نام کمبود اکسیژن که نگرانمان کند در هیچ کجای کشور نداریم.
نمکی گفت: در سالی که گذشت علی رغم تحریمهای ظالمانه به دروغ میگفتند که دارو و تجهیزات پزشکی را تحریم نکردیم. یک سریال ۱۰ قسمتی که چند روز پیش آغاز کارش کلید خورد برای پخش، به نام شنا با دستهای بسته که تعبیر من بود در روزهای اول که همکاران من با دستهای بسته، اما با چشمهای باز در اقیانوس بلا شنا کردند؛ انشاءالله پخش آن ازهفته آینده آغاز میشود و شما خواهید دید که اسنادی را پیدا کردهاند که چقدر قرار بوده به ما در این اپیدمی فشار وارد کنند تا ما فرو بریزیم. البته این آرزو را به گور بردند و خواهند برد که این ملت در برابر این هجمهها و فشارها زانو بزند.
وی گفت: در اوج این گرفتاریها و فشارها امسال تا مرداد ماه ۱۴ هزار تخت بیمارستانی راهاندازی میکنیم که در تاریخ این کشور بی سابقه است. در بهترین شرایط ما سالی ۴۵۰۰تخت اضافه کردیم. همچنین حدود ۱۴۰ دستگاه سی تی اسکن به اقصی نقاط کشور رفت و افتتاح ۱۴۰۰ پروژه بهداشتی دارد تا اواسط تیر به سرانجام میرسد. این رکورد در تاریخ این کشور در روزهایی که وضع مالی بهتری داشتیم و کرونا هم نداشتیم، رقم نخورد و این از الطاف الهی برای این سرزمین است.