به گزارش پایگاه خبری سلام بازار،محسن محمودی در گفتگو با خبرنگاران در ابتدا با بیان اینکه از سال ۹۴ عهده دار این مسئولیت است اظهار داشت: اتحادیه شرکتهای تعاون روستایی در سال ۱۳۴۸ تاسیس شد و از جمله قدیمی ترین اتحادیهها و تعاونی های کشور است.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاون روستایی استان قم افزود: در حال حاضر این اتحادیه ۱۱ شرکت تعاونی را در زیر مجموعه خود دارد که این شرکتها در کل استان پراکنده هستند و در مجموع ۱۳ هزار عضو دارند.
وی بیان کرد: در گذشته بیش از ۲۲ هزار نفر عضو این اتحادیه بودند که با توجه به کاهش جمعیت روستایی تعداد اعضاء نیز کاسته شده است.
محمودی عنوان کرد: وظایف ما در گذشته نیز نقش های حاکمیتی بوده و هنگامی که در سال ۴۸ تاسیس شد، اتحادیه ها در کل کشور بحث توزیع محصولات و مایحتاج روستائیان مانند قند و شکر و اقلام کوپنی و سوخت و لوازم بهداشتی بوده را برعهده داشت و هر نوع اقلامی که در روستا نیاز بوده توسط شرکت تعاونی روستایی توزیع می شده است.
وی خاطرنشان کرد:به مرور با توجه به پیشرفت در امکانات کشاورزی و کمرنگ تر شدن نقش روستاها، عمده نقشهای شرکت تعاونی گسترده و تخصصی شده و به سمت کارهای کشاورزی و تامین نیاز کشاورزان در سطح استان ها رفته است.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاون روستایی استان قم تصریح کرد: تولید بذر و توزیع کود و فعالیت مباشر در تنظیم بازار از جمله فعالیت ها در این سالها بوده است و به ویژه در بحث میوه شب عید در چند سال اخیر نیز مباشر بوده ایم و فروش و توزیع محصولات کشاورزی مانند خرما را برعهده داشتیم.
وی اظهار داشت: همچنین فعالیت هایی را در بورس کالای ایران از جمله خرید و فروش زعفران و پسته و خرما برعهده داریم، اما اصلی ترین و حیاتی ترین وظیفه در این سالها توزیع بذر جو و گندم در سطح استان قم بوده است و در سال گذشته به تنها تولید کننده بذر استان تبدیل شده ایم و ۹۵ درصد بذر جو و گندم استان قم را تولید می کنیم.
محمودی گفت: در سال جاری با توجه به کاهش تولید غلات به دلیل کاسته شدن از میزان بارندگی، دغدغه زیادی در تولید بذر در استان و کل کشور وجود داشت اما به لطف و عنایت خداوند توانستیم برنامه مصوب وزارت جهاد کشاورزی در تولید بذر را محقق کنیم.
وی افزود: امسال ۱۸۰۰ تن بذر جو تهیه شده که هنوز بوجاری آن آغاز نشده است و و منتظر تائیدیه مرکز تحقیقات هستیم و تا دو هفته دیگر کار را آغاز می کنیم، این میزان بذر جو معادل ۱۰۲ درصد سهمیه ابلاغی وزارت خانه است.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاون روستایی استان قم بیان کرد: همچنین ۸۵۰ تن بذر گندم تهیه شده که معادل ۱۲۵ درصد سهمیه ابلاغی وزارت خانه است، در این راستا گندم و جو در ارقام و طبقات مختلف تولید شده و ارقام مختلفی چون یوسف و مهرگان نارین و پارسی و افق را داریم.
وی عنوان کرد: امسال عمده تولید ما جو گوهران است که رقمی مناسب برای استان و با شرایط آب و خاک سازگار می باشد و در گندم ارقام نارین و پارسی و افق از ارقام پرطرفداری نزد کشاورزان است و در طبقات مختلف پرورشی و مادری و گواهی شده و تولید می شود و و مشکلی در تهیه بذر وجود ندارد.
محمودی در خصوص اشتغال زایی نیز اظهار داشت: به طور مستقیم ۱۲ نفر در تولید بذر و حدود ۲۰ نفر به طور غیرمستقیم فعالیت دارند ضمن اینکه در ۱۱ شرکت تعاونی عضو این اتحادیه بیش از ۳۰ نفر مشغول به کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: شرکت تعاونی شهید ابوالفضل که یکی از شاخص ترین تعاونی ها به شمار می رود اشتغال زیادی در خود دارد و در پمپ بنزین و فروشگاه بزرگ و سکوی شیر توانسته اشتغال خوبی در منطقه قنوات در تامین نیازهای روستائیان و کشاورزان به وجود بیاورد.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاون روستایی استان قم گفت: در قمرود نیز تعاونی روستایی فعالی وجود دارد که در بحث تامین نهاده های کشاورزان و تامین جو فعال است و اقدامات خوبی در طول سالهای متوالی انجام داده و در زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم نیز فعال است.
محمودی در ادامه پیرامون نقش حمایتی ونظارتی تعاون روستایی عنوان کرد: عوامل تعاون روستایی همواره در رفع مشکلات همراه و در کنار ما بودند و خود را از بدنه آن جدا ندیده ایم و این واقعیت مهمی است که هیچ وقت آنها را مقابل خودمان ندیده ایم.
وی بیان کرد: تعاون روستایی در حوزه تولید بذر و تنظیم بازار همواره همراهان بوده و کار را پیش بردهایم و این گونه نبوده که تنها مجری باشیم و براساس تعریف قانون در جهت هدایت و حمایت و نظارت یاری گر ما بوده اند.
مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاون روستایی استان قم تصریح کرد: یکی از دغدغههای جدی مصوبه ای در مورد انحلال سازمان تعاون روستایی است که شبکه را نگران کرده است در این رابطه انحلال سازمان تعاون روستایی لطمه زیادی به اتحادیهها و تولیدکنندگان وارد میکند و در سطح کشور این نگرانی وجود دارد که امیدواریم در دولت جدید به آن توجه شود.