به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، شهردار قم در این دیدار ضمن بیان اهمیت توجه به علم در آموزههای دینی گفت: یکهشتم از آیات قرآن کریم در خصوص علم و تفکر نازلشده است و علم، تقوا و جهاد سه جایگاهی است که قرآن کریم در آن نسبت به اصل برتری افراد نسبت به یکدیگر تأکید داشته است و هر سه این مقولهها باید در دانشگاه پررنگ باشد.
دکتر سقائیاننژاد جهتگیری دانشگاهها بر مبنای تقوا و مسیر الهی را یادآور شد و با تأکید بر اینکه سررشته و غایت همه رشتههای تحصیلی میبایست تبلور جلوهای از خداوند متعال باشد، تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه به این معنا است که آن تقوایی که در آموزههای دینی وجود دارد وارد فضای دانشگاهها شود تا روح تقوا در برنامهریزی و تلاشهای علمی نهاد آکادمیک نهادینه شود.
شهردار قم با بیان اینکه نظام آموزشی کشور از دوره ابتدایی دچار مشکل است، یادآور شد: در سیستم آموزشی کنونی کشور دانش آموزان آنچنانکه باید نه برای زندگی آینده مهارت لازم را میگذرانند و نه برای کار در اجتماع و کارآفرینی آموزش میبینند.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به شایستگیها در مسئله علم و پژوهش ابراز داشت: هماکنون بخش زیادی از پژوهشهای بنیادین دانشگاهی از جامعه به دورافتاده است.
دکتر سقائیاننژاد بابیان اینکه اگر علم، تقوا و برنامهریزی با یکدیگر توأم شود مسیر پیشرفت و توسعه کشور در ریل منطقیتر قرار میگیرد، گفت: هماکنون بسیاری از بودجههای دانشگاهها صرف امور جاری میشود و سهم چندانی به بخش پژوهش تعلق نمیگیرد.
شهردار قم در پایان سخنان خود با اشاره به لزوم تحول در ساختار آموزشی و پژوهشی کشور اظهار کرد: علت پایین بودن بهرهوری در دانشگاهها به خاطر عدم اتصال آنها به جامعه است؛ نظام آموزشی باید فضاسازی لازم را برای متصل شدن دانشجویان و اساتید به جامعه باهدف حل معضلات و کاربردی شدن پژوهشها و تحقیقات ایجاد کند