به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سلام بازار، سرهنگ غلامرضا صدفی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به کاهش یک الی دو درصدی تصادفات موتور سیکلت، گفت: در سال گذشته با تلاشهای انجام شده توانستیم پس از ۶ سال متوالی که آمار تصادفات منجر به فوت راکه صعودی بود را کاهش دهیم. طبق آمار پزشک قانونی تصادفات منجر به فوت در سال گذشته ۱۹درصد معادل ۲۳نفر کاهش داشته است.
وی اضافه کرد: اعمال قانون و کنترل وظیفه ذاتی پلیس است اما به دلیل اینکه مشکلات اقتصادی وجود دارد برخی تخلفات را به سرعت اعمال قانون نمی کنیم و در این راستا اقداماتی همچون روشن بودن چراغ گردون، استفاده از بلندگو و صوت را در نظر گرفته ایم.
سرهنگ صدفی با اشاره به اینکه در تخلفات پرخطر ۲۲درصد افزایش رخ داده است، عنوان کرد: در مقابل برخی تخلفات پرخطر که امنیت ترافیک شهر را به خطر می اندازد مانند سبقت غیر مجاز، سرعت غیر مجاز، حرکات خطرناک، ورود ممنوع و … به سرعت اعمال قانون می شود.
وی افزود: در مقابل در مواردی که تخلفات منجر به فوت را داشتهایم با شدت بیشتری برخورد خواهیم کرد.
رئیس راهنمایی و رانندگی استان قم با بیان اینکه گاها برخی از خانوادهها از دور دورهای شبانه فرزندانشان خبر ندارند، ابراز داشت: به دلیل اینکه در مواردی تعقیب و گریز خسارتهای بعدی را درپی داشت، تلاش کردیم از توقیف سیستمی و شماره پلاک خودرهای خاطی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث اطلاعرسانی، فرهنگسازی و کنترل فرزندان توسط خانوادهها نیازمند اقدامات جدیتری هستیم، تصریح کرد: در این راستا نیازمند کمک و همراهی اصحاب رسانه هستیم تا حساسیت خانوادهها بیش از پیش شود.
سرهنگ صدفی با بیان اینکه با همکاری شهرداری قم تعداد تخلفات هر پلاک را بررسی کردیم، یادآور شد: در مواردی شاهد بودیم که فردی بیش از ۱۰ مرتبه تکرار تخلف داشته است که پس از توقیف سیستمی و احظار راننده شاهد کاهش این تکرار تخلف بوده است.
وی ادامه داد: طبق بررسی ها بیشترین تصادفات منجر به فوت در داخل شهر از ساعت ۱۶ تا ۲۴ است که دوردورها در این موضوع دخالت دارد.
رئیس راهنمایی و رانندگی استان قم با اشاره به اینکه عدم توجه به جلو ۳۵ درصد کل تصادفات را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: استفاده از تلفن همراه متاسفانه به یک موضوع همهگیر تبدیل شده است که حوادث بسیاری را درپی دارد.
سرهنگ صدفی با بیان اینکه عابرین پیاده نیز باید در بحث رعایت قوانین توجه بیشتری داشته باشند، ابراز کرد: سال گذشته ۴۳درصد تصادفات منجر به فوت مربوط به عابرین پیاده است که بیشتر این عابرین بالای ۶۰سال سن داشته اند.
وی اضافه کرد: در این راستا نیازمندیم دستگاههای مربوطه ازجمله شهرداری نسبت به ایمنسازی پیادهروها اقدامات جدیتری انجام دهد. داشتن پلهای عابرپیاده مکانیزه ضمن تسهیل در آمد و شد به کاهش آمار تصادفات عابرین پیاده کمک خواهد کرد.
رئیس راهنمایی و رانندگی استان قم با اشاره به اینکه سال گذشته به بیش از ۳۷هزار تصادف رسیدگی شده است، گفت: برخورد با مانع بیشترین درصد تصادفات را به خود اختصاص داده است.
وی عنوان کرد: مراجعه اتباع برای دریافت گواهینامه از سوی اتباع بسیار است و با این قسر هم مانند دیگر مراجعه کنندگان و حتی برخی شرایط دیگر برای دریافت گواهینامه برخورد می شود.۱۸ تا ۲۰درصد جمعیت استان را اتباع تشکیل می دهد.
خبرنگار: عباس قاسمی