به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و داروی کشور در نشست با اصحاب رسانه یزد کیفیت داروهای ایرانی را مطلوب توصیف کرد و گفت: صنعت دارو در ایران پیشرو است و سالانه حدود ۲۰۰ میلیون دلار دارو به کشورهای مختلف جهان صادر میکند.
معاون وزیر بهداشت، ایران را صادرکننده وینتیلاتور تنفسی برشمرد و تصریح کرد: بخش مهمی از داروهای تولیدی کشور را داروهای بیولوژیکی تشکیل میدهد و ایران جزو برترین تولیدکنندگان این دارو در جهان به شمار میآید.
او عدم قیمت گذاری دارو در ماههای ابتدا سال و کمبود نقدینگی شرکتهای دارویی را از مهمترین دلایل کمبود دارو در ماههای شهریور تا آبان عنوان کرد و ادامه داد: شیب کمبود دارو از آذرماه نزولی شد و هم اکنون موجودی ۶۰ درصد اقلام دارویی پایدار شده و به ۶ ماه رسیده است.
محمدی از واردات ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار آنتی بیوتیک به کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر مشکلی در حوزه آنتی بیوتیک خوراکی وجود ندارد.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور، تغییر الگوی مصرف دارو بعد از شیوع کرونا را یکی دیگر از دلایل کمبود دارو در کشور دانست و خاطر نشان کرد: ظرفیت تولید کم نشده است، ولی امسال بعد از سپری کردن شیوع گسترده کرونا، مصرف دارو به دلیل عدم رعایت شیوه نامهها افزایش یافته است.
او با اشاره به تخصیص سهمیه دارو به استانها افزود: سهمیه دارویی هر استان بر اساس تعداد بیمارستان ها، تعداد تخت بستری و جمعیت استان تعیین میشود. در این اجلاس مقرر شد معاونان غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی کشور به موجودی تعداد دارو کشور دسترسی داشته باشند و زمینه تبادل دارویی بین استانها فراهم شود.
محمدی ادامه داد: استانداری و شورای تامین هر استان باید نسبت به جمعیت شناور بیماران غیربومی خود مستندسازی کنند تا سهمیه داروهای خاص نیز افزایش یابد.
او پایدار شدن موجودی دارویی کشور را از اولویتهای این سازمان عنوان کرد و بیان داشت: موجودی دارویی کشور باید آنقدر افزایش یابد که نیازی به سهمیه بندی نباشد و این مهم با افزایش تولید و واردات محقق میشود.
معاون وزیر درباره طرح دارویار گفت: در گذشته پرداخت سازمانهای بیمه گر برای پایینترین قیمت دارو بود و در حال حاضر برای داروهایی است که حداقل ۵۰ درصد بازار دارویی را دارند. در صورتی که شرایط اجرای این طرح در سال آینده مساعد باشد این طرح برای حوزه تجهیزات پزشکی نیز اجرایی خواهد شد.