به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، مصطفی وحیدزاده، مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران با اشاره به سابقه ۱۵ ساله صادرات تراکتورهای ایران به زیمباوه گفت: ۱۵ سال قبل بر اساس تفاهمنامه فی مابین دولت ایران و زیمباوه، صادرات و سرمایه گذاری در این کشور شروع شده و نزدیک به ۴۰۰ تراکتور ایرانی در همین راستا به این کشور صادر و در حال حاضر زمینهای کشاورزی زیمباوه را شخم میزنند.
وی افزود: با توجه به سیاستهای کلان نظام به منظور توسعه روابط با کشورهای دوست تراکتورسازی نیز آمادگی کامل دارد تا نیاز زیمباوه به تراکتور را تأمین و در جهت توسعه مکانیزاسیون کشاورزی این کشور مشارکت کند.
وحیدزاده این امر را با حضور جدی سرمایه گذاران بخش خصوصی و دولت زیمباوه ممکن دانست و اظهار کرد: جدیت در هیأت اعزامی از زیمباوه برای راه اندازی خط تولید و توسعه روابط، امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی یا سرمایه گذاران زیمباوه این امر عملیاتی شود.
عضو هیأت مدیره گروه صنعتی تراکتورسازی ایران ضمن یادآوری پیش بینی تولید ۳۵ هزار دستگاه انواع تراکتور از ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده و همچنین برای افزایش ارزآوری کشور، تراکتورسازی ۱۰ درصد تولیداتش را به صادرات اختصاص داده و در حال حاضر به بیش از ۲۵ کشور علاوه بر تراکتور انواع قطعات ریخته، موتور، قطعات یدکی و… صادر میشود.
وی گفت: پیش بینی میشود رقم ارزآوری حاصل از این محل برای کشور تا پایان سال به ۴۱ میلیون دلار برسد.
وی خطوط تولید تراکتورسازی در خارج از کشور را یکی از مزیتهای ایران دانست و گفت: تراکتورسازی به تازگی موفق به کسب استانداردهای روسیه شده که این امر امکان حضور در منطقه اوراسیا را برای تراکتورهای ایرانی فراهم آورده است.
وزیر کشاورزی، شیلات، آب، اقلیم و توسعه روستایی جمهوری زیمبابوه در حاشیه بازدید از گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: در حال حاضر نیاز کشاورزان زیمباوه به تراکتور ۲۰ هزار دستگاه است که ۱۰ هزار دستگاه آن از جهت توان و نوع زمینهای کشاورزی مورد استفاده با تولیدات تراکتورسازی مطابقت دارد و با توجه به اینکه تراکتورسازی بیش از ۲۰ هزار دستگاه تولید دارد پس درخواست میشود ایران در تأمین این نیاز زیمباوه همراهی کند.