تاریخ : چهارشنبه, ۹ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 30 October , 2024
تبلیغات شما در این بخش قرار خواهد گرفت.
1

برنامه‌های هفته منابع طبیعی در قم تشریح شد /هدف گذاری کاشت ۸ میلیون نهال طی چهار سال

  • کد خبر : 8385
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۱
برنامه‌های هفته منابع طبیعی در قم تشریح شد /هدف گذاری کاشت ۸ میلیون نهال طی چهار سال

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سلام بازار، محمد شعاعی در جمع خبرنگاران ، با اشاره به اینکه ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه هر سال به عنوان هفته منابع طبیعی نام گذاری شده است، اظهار کرد: در این هفته فرهنگ‌سازی در حوزه منابع طبیعی و مردمی کردن حراست از منابع طبیعی با مشارکت دستگاه‌های مختلف دنبال می‌شود. […]

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سلام بازار، محمد شعاعی در جمع خبرنگاران ، با اشاره به اینکه ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه هر سال به عنوان هفته منابع طبیعی نام گذاری شده است، اظهار کرد: در این هفته فرهنگ‌سازی در حوزه منابع طبیعی و مردمی کردن حراست از منابع طبیعی با مشارکت دستگاه‌های مختلف دنبال می‌شود.

وی با اشاره به تقارن هفته منابع طبیعی با ایام نیمه شعبان عنوان کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اقدامی متفاوت است که امیدواریم بتوانیم از فرصت هفته منابع طبیعی در راستای زمینه‌سازی و اجرای این طرح استفاده کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم خاطرنشان کرد: از اوایل اسفندماه کار هفته منابع طبیعی با اقدامات تبلیغاتی از جمله نصب بیلبورد و تهیه کلیپ برای صدا و سیما آغاز شده است و در ادامه برنامه‌های هفته منابع طبیعی، توزیع نهال برای بخش‌های مختلف درحال انجام است.

وی از اجرای ویژه برنامه میثاق با شهدا و حضور در مزار شهدای مدافع حرم یاد کرد و گفت: شنبه سیزدهم اسفندماه کارکنان منابع طبیعی اهدای خون را انجام داده، همچنین در همایش تجلیل از عشایر حضور یافته و به پرسش‌های عشایر پاسخ دادند.

شعاعی با بیان اینکه فردا در مجاورت مسجد مقدس جمکران به مناسبت نیمه شعبان برنامه کاشت نهال را دنبال خواهیم کرد، گفت: روز سه شنبه هفته جاری با عنوان منابع طبیعی، آبخیزداری و مدیریت حوضه‌های آبخیز یک همایش کشوری برگزار می‌شود.

وی در تشریح دیگر برنامه‌های هفته منابع طبیعی گفت: شورای حفظ حقوق بیت‌المال در هفته منابع طبیعی با موضوع حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی برگزار می‌شود و آخرین وضعیت پرونده‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم، گفت: روز چهارشنبه ۱۷ اسفندماه روز منابع طبیعی، خانواده و مسئولیت اجتماعی است که موکبی در عمود ۵۵ مسیر حرم تا حرم پیش‌بینی شده و قرار است علاوه بر پذیرایی از زائرین ،حرکت‌های فرهنگی در راستای ترویج فرهنگ حفظ ، احیا ، توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی در این عمود انجام شود.

وی از پنجشنبه ۱۸ اسفندماه به عنوان روز منابع طبیعی، حفاظت، قانون و همیاران طبیعت یاد کرد و گفت: رژه خودرویی مشترک با حضور دستگاه‌های مختلف از جمله محیط زیست و همچنین رزمایش مبارزه با قاچاق چوب برای این روز پیش‌بینی شده است.

شعاعی گفت: ۱۹ اسفندماه روز منابع طبیعی، مردم و آموزه‌های دینی است که در نماز جمعه حضور خواهیم یافت و غرس ۶۰ اصله گونه توت در مصلای قدس را انجام می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: برای روز بیستم اسفندماه روز منابع طبیعی، آموزش و فناوری برنامه‌ای را در شهرستان کهک دنبال خواهیم کرد و در خدمت مسئولان شهر کهک خواهیم بود، در این روز ساختمان منابع طبیعی شهرستان کهک نیز افتتاح می‌شود و این اداره به صورت مستقل به مردم ارائه خدمت خواهد داشت.

شعاعی از اجرای برنامه‌های روز منابع طبیعی، فرهنگ هنر و رسانه در شهرستان جعفرآباد خبرداد و گفت: تلاش ما این است که برنامه‌های هفته منابع طبیعی فقط به قم محدود نشود.

وی از منابع طبیعی، ایثار و شهادت به عنوان شعار روز بیست و دوم اسفندماه نام برد و گفت: در این روز برنامه‌های مختلفی در سطح استان قم پیش بینی شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با اشاره به آسیب رساندن برخی از معادن به عرصه های منابع طبیعی قم گفت: برخی معدن را برای توسعه ی اشتغال و تولید مورد نیاز می‌دانند و ما هم مخالف توسعه ی معدن نیستیم چراکه استان نیاز به توسعه دارد اما مسائل زیست محیطی هم باید درنظر گرفته شود.

وی گفت: استان قم جزو کوچکترین استان های کشور و با تراکم بالا است همانطور که مردم نیاز به توسعه دارند به اکسیژن و شرایط زیستی هم نیاز دارند، شرایط اکولوژیکی قم شکننده است و در بسیاری از مکان‌ها تخریب معادن بالاست و آثار این تخریب در آینده مشخص می‌شود.

شعاعی خاطرنشان کرد: مجلس باید در حوزه معادن ورود کند تا اصلاحی صورت بگیرد چراکه در این عرصه خلأهای قانونی مختلفی داریم که باید رفع شود.

*****تهیه طرح مرتع‌داری در سطح ۱۵ هزار هکتار و اهاله مدیریت سه هزار هکتار از عرصه‌های استان قم

مرتضی داودی نیز در این نشست  از تهیه طرح مرتع‌داری در سطح ۱۵ هزار هکتار و اهاله مدیریت سه هزار هکتار از عرصه‌های استان قم یاد کرد و گفت: مدیریت چرای دام در سطحی بیش از ۱۰۰ هزار هکتار، نظارت بر طرح‌های مرتع‌داری در سطحی بیش از ۱۲۰ هزار هکتار درحال انجام است.

وی اضافه کرد: طرح ممیزی مراتع در حدود دو هزار هکتار از مراتع استان انجام شده است که این طرح تا پایان سال در این دو هزار هکتار انجام می‌شود.

معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از انجام ۵۰۰ هکتار عملیات بذرپاشی و ۲۰۰ هکتار عملیات توسعه کاشت گیاهان دارویی خبر داد و گفت: امسال هفت هزار اصله نهال در ۵۰ هکتار با کمک خیرین و بخش خصوصی در مراتع استان کاشته شده که مهم‌ترین آن‌ها در بخش نواران است.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در بخش بیابان عنوان کرد: عملیات مراقبت و نگهداری از نهال‌های کاشته شده در دو هزار و ۲۵۰ هکتار، و مدیریت هرزآب در بیش از دو هزار هکتار درحال انجام شده است و در مساحتی حدود ۵۰۰ هکتار عملیات مدیریت هرزآب در دست احداث است که طی یک ماه آینده تکمیل می‌شود.

داودی با بیان اینکه ۲۲ کیلومتر عملیات احداث کانال و تله رسوب‌گیر را داریم، گفت: حدود ۲۰۰ هکتار عملیات کنترل آفات را داریم چراکه بعد از عید و در اواخر اردیبهشت‌ ماه آفات زیاد خواهند شد.

وی ادامه داد: در بحث جنگل نیز عملیات توزیع نهال را داریم که ۶۲ هزار اصله نهال برای این بخش درنظر گرفته شده که نیمی از سوی اداره کل استان و نیمی دیگر از دیگر استان‌ها تامین شده است.

معاون فنی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم خاطرنشان کرد: پویش نهال کاری و بذرکاری در سطحی معادل ۲۰ هکتار از مساحت استان قم انجام شده است و افراد با خانواده‌های خود بحث نهال کاری را در این عرصه‌ها دنبال کرده‌اند.

وی عنوان کرد: در حوزه نهال‌کاری در روز ۲۲ بهمن نیز هزار و ۲۰۰ اصله نهال مثمر میان مردم توزیع شده است و امسال ۳۴ هکتار زراعت چوب را داریم و قرق و حفاظت از عرصه‌های نهال‌کاری شده در سال قبل در مساحتی بیش از ۱۲۰ هکتار در دستور کار قرار گرفته که این مساحت در سال آینده ۹۰ هکتار افزایش می‌یابد.

داودی خاطرنشان کرد: با توجه به تاکید رئیس جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی، توسعه فضای سبز و کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید شده است و این طرح ناشی از یک اقدام و تصمیم جهانی است.

وی با بیان اینکه ایران عضو کنوانسیون تغییرات اقلیم و آب و هوا است، گفت: کشورهای عضو این مجموعه تصمیم گرفتند که تا سال ۲۰۳۰ بیش از هزار میلیارد درخت در کل دنیا کاشته شود که هر کدام از این اعضا به فراخور امکاناتی که دارند سطحی را بر عهده گرفته‌اند.

داودی اضافه کرد: ایران هشتمین کشور تولید کننده کربن بوده که در سال ۲۰۲۲ به ششمین تولید کننده کربن رسیده است اما از نظر ترسیب کربن کشور جایگاه ایران در جهان چهل و دوم است که باید این فاصله کم شود و کاشت نهال یکی از بهترین کارها برای تحقق این هدف است.

وی خاطرنشان کرد: در قم کاشت هشت میلیون نهال طی چهار سال هدف‌‌گذاری شده است که سالانه دو میلیون نهال باید تولید و کاشته شودکه این طرح از سال آینده تا سال ۱۴۰۵ دنبال می‌شود.

داودی با بیان اینکه تولید نهال از امسال شروع شده است، گفت: اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم یک نهالستان مادر بیشتر نداشت که این نهالستان به بخش خصوصی واگذار شد و اکنون یک نهالستان برای این اداره‌کل درنظر گرفته شده که امیدواریم بتوانیم با بهره‌مندی از آن تولید نهال مورد نیاز را دنبال کنیم.

وی گفت: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به دنبال این هستیم تا از ظرفیت مردم، صنایع، بخش‌های خصوصی، خیرین و ارگان های دیگر استفاده کنیم و تا به امروز اعتباری برای طرح اختصاص نیافته است چراکه محوریت کار این طرح استفاده از ظرفیت‌های مردم است.

داودی تصریح کرد: اکنون پنج هکتار آماده و بذرهای مورد نیاز خریداری و ۲۰۰ هزار قلمه تهیه شده است که منتظریم گلدان های مورد نیاز هم خریداری و عملیات گلدان گیری انجام شود.

****تعیین تکلیف دو هزار و ۲۰۰ فقره پرونده اعتراضی

محمدرضا درزی نیز در این نشست خبری یکی از وظایف ذاتی این اداره‌کل را تشخیص زمین‌های دولتی از غیردولتی دانست و اظهار کرد: تا زمانی که اراضی دولتی و غیردولتی تفکیک نشوند افراد صاحب قدرت به اراضی مردم که در اختیار دولت است دست درازی خواهند کرد.

وی اضافه کرد: از مجموعه مساحت ۹۶۰ هزار هکتاری که در مدیریت اداره‌کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان قم است، تشخیص عرصه‌های دولتی انجام شده و دو هزار و ۲۰۰ فقره پرونده اعتراض داشتیم که تکلیف آن‌ها مشخص شده است.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: تکلیف یک درصد از پلاک‌های استان قم که با استان‌های دیگر همجوار است هنوز تعیین تکلیف نشده که رفع این مشکل در دستور کار است.

وی خاطرنشان کرد: در بحث حفاظت از عرصه های منابع طبیعی از مردم شریف استان درخواست داریم که به محض رویت حریق یا تخریب عرصه های ملی با سامانه ۱۵۰۴ یا ۱۳۹ ارتباط گرفته و یا اگر با مقامات محلی در ارتباط هستند این افراد را در کوتاه ترین زمان در جریان قرار دهند.

پایان پیام/

لینک کوتاه : https://www.salaambaazaar.ir/?p=8385
  • ارسال توسط :
  • 34 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای برنامه‌های هفته منابع طبیعی در قم تشریح شد /هدف گذاری کاشت ۸ میلیون نهال طی چهار سال بسته هستند
محل قرار گیری تبلیغات شما

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.

برچسب ها