به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سلام بازار، حسن مسعودیانراد امروز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به این که برنامههای هفته احسان و نیکوکاری در آستانه میلاد با سعادت منجی عالم بشریت با شعار نذر امید و با مشارکت سپاه پاسداران و بنیادهای مستضعفان، علوی، برکت، کرامت و هدایت و برخی نهادهای خدمترسان و فرهنگی آغاز میشود افزود: با توجه به ایام پایان سال و طلیعه سال جدید و همچنین حلول ماه رمضان و تقارن بهار طبیعت با بهار دلها، تلاش داریم تا در این شرایط اقتصادی خبرهای خوبی را برای خانواده بزرگ کمیته امداد حضرت امام و خانوادههای نیازمند داشته باشیم.
مسعودیان راد با بیان اینکه سال گذشته در سطح استان قم در هفته احسان و نیکوکاری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد ریال کمک دریافت شد گفت: امسال نیز برای بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال هدفگذاری شده است.
وی با اشاره به بسیج تمام پایگاههای جمعآوری کمکهای مردمی در استان گفت: در مراکز محوری و سطح معابر همچنین پایگاههای نماز جمعه، پایگاههای کمیته امداد برای دریافت کمکها چه به شکل نقدی و چه به صورت غیرنقدی و کالا فعال است.
مدیرکل کمیته امداد استان قم تاکید کرد: اگر مردم قرار شد که کالاهای خود را در قالب کالا و اجناس ارائه کنند، رعایت کرامت برای ما بسیار مهم است، و کمکها باید هم مشکلهای خانوادهها را رفع کند و هم کرامت افزایی داشته باشد.
وی بیان داشت: برای جمعآوری کمکهای مردمی حدود چهل روز و از ولادت حضرت حجت(عج) تا ولادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) را پیش بینی کردهایم، و پیشنهاد کردیم که به شبهای قدر هم متصل شود و راهبری این مهم کشوری با محوریت مسجد جمکران صورت گیرد.
مدیرکل کمیته امداد قم با اشاره به اینکه خانوادههای تحت حمایت این نهاد در استان به طور عمده در سه دهک نخست درآمدی قرار دارند خاطرنشان کرد: این نشان دهنده این است که دقت در استحقاقیابی و تحقیقهایی که باید صورت میگرفته، به خوبی انجام شده، مواردی نیز بوده که منجر به یک پالایش شده است.
مسعودیانراد یادآور شد: ما ۲۳ هزار و ۱۳۱ خانوار را تحت حمایت داشتیم، اقدامهای پالایشی زیادی طی یکسال گذشته صورت گرفت، به دلایل مختلف مانند توانمندی و یا بهرهگیری بسیاری از خانوادهها از خدمات دستگاهها و بیمههای دیگر، پالایش جدی شد.
وی ادامه داد: بیش از نیمی از این خانوادهها موجب بازنگری و گاهی اوقات هم قطعی پرونده و جایگزینی آن شدهاند، در این سه دهک اول تعدادی بودند که تحت پوشش نبودند، بهویژه بر روی دهک اول متمرکز شدیم، تعداد زیادی خانوادههای مستحق و به لحاظ درآمدی بسیار ناچیز و یا فاقد درآمد را شناسایی کردهایم.
مسعودیان راد یادآور شد: این خانوادهها شرایط لازم برای استفاده از خدمات کمیته امداد را داشتند، ولی به دلیل عفاف و عفت و همچنین مناعت طبع از این کار صرف نظر کرده بودند.
وی با بیان اینکه تعداد افراد تحت پوشش کمیته امداد به ۲۰ هزار خانوار کاهش پیدا کرده است گفت: ما مراکز نیکوکاری را کاملا بسیج کردهایم که بتوانیم افراد مستحقتری را جایگرین کنیم.
وی با ذکر این نکته که در شرایط تلاطمهای اقتصادی نوک پیکان به سمت خانوادههای محروم است خاطرنشان کرد: متاسفانه محرومیت را برای این خانوادهها مضاعف و آستانه تحمل را بسیار سخت میکند، در این شرایط در کمیته امداد سه برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت وجود دارد.
وی ادامه داد: پرداخت مستمریها، اقدامهای معیشتی و اقدامهایی که در قالب ارائه خدمات تحصیلی و پوشاک و لوازمالتحریر و تامین هزینههای درمانی خانوادهها انجام میشود، از جمله خدمات کوتاه مدت به شمار میآید.
وی اضافه کرد: خدمات میان مدتی را نیز در امداد داریم که در قالب وامهای کارگشایی و ودیعه مسکن ارائه میشود.
این مسئول در خصوص خدمات بلندمدت نیز گفت: خانوادههایی که در شرایط لازم یعنی زیر ۵۵ سال باشند، به صورت ماهانه حق بیمه را پرداخت میکنیم، بعد از گذشت ۱۰ سال به مرحله بازنشستگی میرسند و از حقوق آبرومند مستمری استفاده میکنند و با کرامت بیشتری به زندگی ادامه میدهند.
مدیرکل کمیته امداد استان قم همچنین یادآور شد: اعتبارات بخش اشتغالزایی استان حدود چهارهزار میلیارد ریال بوده که بخش عمدهای از آن در سال جاری جذب و اجرایی شد
افزود: کل درآمدهای ما نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد و در برخی سرفصلها نیز بالغ بر ۴۰۰ درصد رشد داشته و اقدامات با تدبیر، دقت و برنامهریزی پیش میرود.