به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سلام بازار، حسین اسلامی رئیس شورای اسلامی شهر قم ۵شنبه ( هفتم اردیبهشت) در جمع خبرنگاران طی سخنانی اظهار کرد: همانطور که مستحضر هستید به موجب اصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شورای اسلامی شهرها در عرض مجلس شورای اسلامی از ارکان اصلی تصمیمگیری و اداره امور کشور محسوب میشوند.
وی افزود: در اصل یکصدم قانون اساسی هم در رابطه با شورای اسلامی شهر گفته شده که ماموریت این شورا برای پیشبرد سریع برنامههای عمرانی، آموزشی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و سایر موضوعات در شهرها است و اقدامات انجام شده باید با نظارت شورای اسلامی شهرها صورت گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: در رابطه با اهمیت تصمیمات شورای شهر، استانداران، فرمانداران و بخشداران و همه مدیرانی که از طرف دولت به مقامی منصوب میشوند، به موجب اصل یکصد و سوم قانون اساسی در امور مرتبط باید از تصمیمات شورای اسلامی شهر تبعیت کنند.
اسلامی در ادامه گفت: شورای شهر قم ۶ کمیسیون تخصصی دارد، باتوجه به تخصص و تناسبی که این کمیسیونها دارند، طرحها و لوایح تهیه شده از طرف شهرداری و یا مردم به این کمیسیونها ارجاع داده میشود تا با دریافت نظرات کارشناسی شده در خصوص هر مسئلهای تصمیمگیری شود.
وی با اشاره به برخی گمانهزنیها درخصوص حضور اعضای شورای شهر قم در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: ما محدودیتی برای حضور اعضا در انتخابات مجلس را در نظر نگرفتهایم، در چند وقت اخیر از سوی برخی افراد گمانهزنیهایی در خصوص حضور تعدادی از اعضا در انتخابات مجلس مطرح شده که از این فرصت استفاده میکنم و پاسخ میدهم که حداکثر ۲ نفر از اعضا در این انتخابات شرکت خواهند کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم ابراز کرد: درحال حاضر ۷ عضو علیالبدل داریم که طبق قانون در صورت غیاب یکی از اعضای اصلی میتوانیم از یک عضو علیالبدل استفاده کنیم بدین جهت نگرانی بابت رفتن کسی نداریم.
اسلامی در ادامه اظهار کرد: در گذشته موردی بود که هرکس از دست شهرداری شکایت میکرد با توجه به نظر قاضی، شهرداری محکوم میشد. ما نسبت به این موضوع معترض بودیم بدین جهت جلسهای را با مدیرکل دادگستری استان قم برگزار کردیم.
وی افزود: با هماهنگی صورت گرفته مقرر شد که قاضی تراز اول در شهرداری قم مستقر شود تا شکایتهایی که علیه شهرداری مطرح میشود، مورد بررسی این قاضی قرار گیرد. اگر فرد حقی را داشت بنا به دلایلش به اثبات میرسید خسارت وی پرداخت میشد اما اگر قاضی به این میرسید که فرد خواهان حقی ندارد پرونده را رد میکرد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: البته به این معنا نبود که حق شکایت در دادگاه از فرد گرفته شود بلکه بعد از طی شدن این پروسه فرد میتوانست دعوای خود را در دادگاه قضایی مطرح کند و در پرونده قید میشد که بنا به نظر قاضی تراز اولی که در شهرداری مستقر است طبق این مستندات این پرونده رد شده است. اینجاست که قاضی شعبه رای خود را با دقت بیشتری درخصوص پرونده صادر میکند. بعد از انجام این اتفاق حتی یک رای ناحق علیه شهرداری قم صادر نشده است. هدف از انجام این موضوع جلوگیری از فسادهای مالی است.
*برنامهای برای تغییر شهردار قم نداریم
اسلامی در خصوص گمانهزنیها در خصوص تغییرات شهردار قم گفت: شهردار قم برای ۴ سال انتخاب شده است، درحال حاضر برنامهای برای تغییر شهردار نداریم و اگر در آینده این اتفاق رخ داد شهروندان قمی مطمئن باشند گزینههای شایسته و قدرتمند بسیاری داریم که شایسته انتخاب به عنوان منصب شهردار هستند.
وی در پایان افزود: البته این موضوع را هم باید بگویم که شهردار قم بارها اعلام کرده که آدمی نیست که دنبال پشت میز نشینی باشد و بهدنبال کار اجرایی است و حتی این موضوع را مطرح کرده که تصمیمی برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی نگرفته است.
۷۵ درصد بودجه شهر قم در حوزه عمرانی هزینه میشود
محمدحسین دهناد رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم نیز در این نشست با ذکر این نکته که ۷۵ درصد بودجه شهر قم در حوزه عمرانی هزینه میشود افزود: به طور معمول در کلانشهرها، بودجهای که برای هزینههای عمرانی اختصاص داده میشود، از هزینههای جاری کمتر است، ولی خوشبختانه این نسبت در شهر قم بالعکس است.
وی همچنین با اشاره به رویکرد شورای اسلامی شهر قم به اتمام طرحهای نیمه تمام گفت: در ابتدای دوره فعلی شورای شهر، خیلی از طرحهای قم کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، برای امسال برخی پروژههای کلان را برای محدوده شهر قم پیش بینی کردهایم.
دهناد بیان داشت: از ابتدای شورای ششم، پروژههای محدوده مرکزی قم، جزو اولویتهای بالای این شهر بوده، که مراحل چهارم و پنجم زیرگذر عمار یاسر از جمله این طرحهاست، اهتمام جدی شورا این است که در سال جاری این طرح تکمیل شود.
وی خاطرنشان کرد: به منظور احداث طرحهای هسته مرکزی شهر، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، همچنین سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال نیز برای طرح عمار یاسر در نظر گرفتهایم.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر قم همچنین طرح پارکینگ ضلع شرقی حرم حضرت معصومه (س) را مورد توجه قرار داد و گفت: این طرح که به صورت مشارکتی است، قرارداد آن سال گذشته منعقد شد و مراحل طراحی آن در حال انجام است و در کوتاهترین زمان به بهرهبرداری خواهد رسید.
دهناد در ادامه افزود: مراحل فنی طرح زیرگذر امام موسی صدر نیز انجام و به عنوان یکی از طرحهای شاخص با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال پیش بینی شدهاست.
وی اظهار کرد: توسعه پیاده راهها در محدود مرکزی شهر، محدوده سه راه بازار تا چهار راه بازار و پل علیخانی از دیگر طرحهای شهری شاخص قم در سال جاری به شمار میآید.
وی گفت: طراحی تقاطع سه سطحه میدان سپاه به عنوان محل اتصال محورهای عمار یاسر و جمهوری اسلامی، تقاطع غیر همسطح فردوسی و صدوق، پل نیک اندیش و زیرگذر شهید کبیری در محدوده شهر قائم هم از دیگر طرحهای شاخصی است که برای سطح شهر در دستور کار است.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر قم با اعلام اینکه در سال جاری تعداد قابل توجهی پارکینگ احداث خواهد شد گفت: با پیگیریهای شورای شهر، اکنون در خیابان امام(ره) یک پارکینگ با ظرفیت ۴۰۰ خودرو در حال احداث است و مراحل فنداسیون آن انجام میشود.
وی گفت: در خیابان آذر نیز اراضی است که پارکینگ در آنها درحال احداث است، پارکینگ شرقی حرم نیز در سه طبقه اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سالیان گذشته در رابطه با پارکینگ قانونی را تعریف کردیم، اما رعایت نشده است گفت: تغییر این قوانین در دستورکار مدیریت شهری قم قرار گرفته است.
دهناد همچنین با بیان اینکه سال گذشته درآمد شهرداری از محل حذف و کسر پارکینگ، یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود و این رقم برای سالهای مختلف نیز موجود است گفت: در این خصوص مکاتبههای مختلفی بین شورا و شهرداری صورت گرفته، این رقم انباشته شده و شورا مطالبه میکند، چرا که این پول دِین شهرداری به شهروندان میباشد.
وی در بخشی از سخنان همچنین با اشاره به در پیش بودن سفر رییس جمهور به استان گفت: شورای شهر قم در رابطه با این سفر، هشت طرح را به استانداری پیشنهاد داده و تشریح کرده است.
وی با بیان اینکه این طرحها با محوریت حرم حضرت معصومه و محدوده مرکزی شهر است گفت: توسعه زیرساختهای پیرامون مسجد جمکران، پروژههای حملونقلی مبتنی بر ریل، قطار سریعالسیر تهران – قم – اصفهان، خرید رام قطار برای متروی قم و کاربریهای بلوار پیامبر اعظم(ص) برای تامین زیرساختهای انرژی و الحاق اراضی مجاور این محور به محدوده شهری برخی از این طرحها است.
وی اضافه کرد: زیرساختهای لازم جهت اتصال حمل و نقل درون شهری به برون شهری، احداث ۲ تقاطع غیرهمسطح، احداث شهرک مسکونی در مجاورت شهرک های صنعتی، بازآفرینی محلههای قدیمی و دارای بافت فرسوده مانند امامزاده ابراهیم، خاکفرج، دروازه ری و نوبهار نیز از جمله دیگر طرحها محسوب میشود.
وی تاکید کرد: شورای شهر پیشنهاد داد تا طرح فرودگاه قم نیز در راستای ارتقای خدمات زائران در ردیف مصوبههای سفر هیات دولت به استان قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر قم همچنین ایجاد مرکز نوآوری و فنآوری مدیریت شهری در قم را از دیگر پیشنهادهای ارائه شده، برای سفر رئیس جمهور ذکر کرد و یادآور شد: معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری، ایجاد این مرکز را در شهرهای مختلف دنبال میکند، ما نیز پیشنهاد دادهایم که جزو مصوبههای سفر باشد تا زمینه برای حضور مجموعههای دانش بنیان که محصولی درخصوص مدیریت شهری دارند، فراهم شود.
ضرورت اختصاص بودجه برای تامین تجهیزات آتشنشانی
مجتبی سبحانی ثابت رئیس کمیسیون خدمات شهری و امور زائرین شورای اسلامی شهر قم نیز با اشاره به نبودن تجهیزات کافی برای اطفای حریق در استان گفت: خرید یک نردبان ۴۰ متری آتشنشانی به ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، اما تامین این اعتبار در توانایی شهرداری نیست.
مجتبی سبحانی ثابت با تاکید بر اینکه این موضوع باید در سفر رییس جمهور مطرح شود گفت: با توجه به تولید تجهیزات آتشنشانی در برخی استانها، سعی ما تهیه این وسایل از داخل است، اما در صورت نیاز باید از خارج وارد کنیم.
روحالله امرالهی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم نیز با اشاره به برخی بازگشایی معابر که طی ۲ سال گذشته انجام شده است گفت: خیابانهای شهید برقعی، جمهوری اسلامی حد فاصل میدان امام حسین(ع) تا یادگار امام، شهید صادقی، برخی از این طرحها است.
امرالهی گفت: هیچ کدام از این طرحها خارج از طرحهای جامع شهری نبوده است.
وی با ذکر این مطلب که تنها چهار خیابان بُن بست در شهر قم وجود دارد و عمار یاسر یکی از آنهاست گفت: سال قبل سه هزار میلیارد ریال برای تملک، ۷۰۰ میلیارد ریال نیز برای تقاطع غیرهمسطح آن هزینه شده، تقریبا طی ۶ سال اخیر مدیریت شهری حدود هشت هزار میلیارد ریال در عمار یاسر هزینه کرده است.
امرالهی با ابراز امیدواری از اتمام طرح عمار یاسر در سال جاری خاطرنشان کرد: ۴۷ پلاک ثبتی دیگر باید تا ریل راهآهن تملک شود، میدان سپاه را نیز با فرمت دیگری کار میکنیم، تا با حداقلها کار را تمام کنیم و بار ترافیک سنگینی وارد این میدان نشود.
وی با یادآوری اینکه احداث بلوار شهید آوینی بالغ بر هزار میلیارد ریال هزینه دارد تاکید کرد: عمار یاسر برای ما در اولویت است.
بودجه شهرداری قم ۳۵ درصد نسبت به عملکرد افزایش یافت
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم نیز با بیان اینکه سال قبل برای شهرداری قم، بودجه ۴۲ هزار میلیارد ریالی مصوب شد گفت: این رقم در اصلاحیه به ۵۳ هزار میلیارد ریال رسید و نشان داد که عملکرد شهرداری بیش از مبلغ مصوب شده بوده است.
محسن محرری با بیان اینکه در لایحه پیشنهادی شهرداری قم به شورا مبلغ بودجه بیش از ۶۰ هزار میلیارد ریال بود گفت: مطابق پیش بینیها، شهرداری بیش از رقم مصوب، عملکرد داشته است.
وی با بیان اینکه رقم هشت هزار میلیارد ریال برای بودجه شهرداری قم منطقی بوده است گفت: تقریبا نسبت به عملکرد شهرداری، ۳۵ درصد افزایش داریم و این هدفگذاری محقق خواهد شد.
وی گفت: این نشان میدهد شورای شهر به توان شهرداری باور داشته و با توجه به ظرفیتهای مدیریت شهری و همه ملاحظات موجود جای نگرانی نیست.
محرری همچنین با اشاره به وجود ۱۵ هزار پرونده مربوط به قلع و قمع در قم افزود: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، همه متخلفان باید تا پایان دی ماه سال جاری، مبلغ جریمه را بدون تخفیف و تقسیط واریز کنند.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر قم در ادامه خاطرنشان کرد کرد: تا پایان ماه جاری پروندههای مربوطه را دریافت و به روزرسانی میکنیم، و بعد وارد فرآیند تسویه خواهیم شد.
وی همچنین موضوع پرداخت حق پارکینگ در پیرامون حرم حضرت معصومه و مصلای قدس را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: برای مناسبتهای خاص مانند راهپیماییها و تجمعها و همچنین برگزاری نمازجمعه که این اماکن میزبان مردم هستند، مقرر شد شهرداری لایحهای برای دریافت نکردن حق پارکینگ ارائه کند.