به گزارش خبرنگار پایگاه خبری سلام بازار، جتالاسلام والمسلمین سید محمود عرب امروز سه شنبه ۱۷مردادماه در نشست خبری که به مناسب هفته ملی مهارت در سالن جلسات این ادارهکل برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: دولت سیزدهم نگاه مثبتی نسبت به مهارتآموزی و اشتغالزایی دارد و سازمان آموزش فنی و حرفهای به این اعتقاد و باور رسیده است که در گام اول انقلاب نهضت سواد آموزی بود که تبدیل به راه برون رفت از مشکلات مختلف بود اما بی شک در گام دوم انقلاب نهضت مهارتآموزی است که میتواند درمان مشکلات مختلف باشد.
عرب تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها در فرمایشات خود نسبت به بحث مهارتآموزی توصیه و تاکید کردهاند، اولین گام ما برای تحقق توصیه رهبر این است که باید بر اساس نیاز بازار مهارتآموزی را گسترش دهیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم تاکید کرد: ما باید در ابتدا نیازهای روز را بشناسیم و برای آنها برنامهریزی داشته باشیم و سپس در مرحله دوم نسبت به چشمانداز و نیاز کشورمان در سالهای آینده برنامه بلند مدتی طراحی کنیم.
عرب بیان کرد: واقعیت این است که انقلاب صنعتی چهارم مبتنی بر نیروی کار است، بدین جهت نباید از تربیت نیروی کار ماهر و خلاق غافل شد. پیشنهاد ما این است که شهرک مهارتآموزی در استان ایجاد شود که به طور متمرکز به این مسئله بپردازد.
وی اشاره کرد: باید از عرضهمحوری به شدت فاصله گرفت و به سمت نیازهای جامعه پیش رفت، ما در ادارهکل فنی و حرفهای استان قم در ۳ بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برنامهریزی کردهایم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم خاطرنشان کرد: درحال حاضر ۴۴۱ حرفه در آموزشگاههای دولتی ما به متقاضیان آموزش داده میشود همچنین ۲۷۹ مراکز آموزش فنی آزاد در سطح استان مشغول به ارائه آموزش هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ در مجموع بیش از ۱۷۰ مجوز آموزشگاه آزاد و ۴۰ مجوز مراکز جوار و بین کارگاهی صادر شده است.
وی در تشریح برنامههای کوتاه مدت این سازمان در سطح کشور، خاطرنشان کرد: ارائه آموزشهای تخصصی به ۱۹ گروه هدف همچون دانشآموزان، دانشجویان، سربازان، زندانیان، افراد دارای معلولیت، پناهندگان، معتادین بهبود یافته دنبال میشود.
عرب درخصوص تعهدات آموزشی این ادارهکل در سال ۱۴۰۲، خاطرنشان کرد: این ادارهکل در سال جاری در بخش دولتی ۱ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۶۷۰ نفر ساعت و در بخش خصوصی ۲ میلیون و ۷۸۷ هزار و ۹۱۳ نفر ساعت تعهد آموزش دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم تاکید کرد: اجرای طرح تابستانی مهارت با هدف کمک به هدایت تحصیلی دانشآموزان جزو برنامه میان مدت ما محسوب میشود.
وی افزود: این طرح با مشارکت سازمان فنی و حرفهای و ۷ دستگاه اجرایی و دولتی انجام میشود، هدف از اجرای طرح تابستانه مهارت، غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در استانهاست.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم اشاره کرد: ۴۱ حرفه در آموزشگاهها و مراکز دولتی در این طرح به صورت رایگان آموزش داده میشود همچنین ۲۵ حرفه
حجتالاسلام محمود عرب افزود: نیازسنجیها باید بر اساس سند بومی، روشهای علمی و آمایش سرزمینی انجام بگیرد و درعینحال از موازیکاری و آموزش جزیرهای جلوگیری شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم گفت: تاسیس شهرک مهارتی برای بسترسازی جهت نیازسنجی شغلهای آینده بهعنوان یک بازیگر جدید در انقلاب صنعتی چهارم و تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص در سطح استان قم کاملاً ضرورت دارد.
وی ادامه داد: بخش زیادی از نسل جدید در مشاغلی مشغول به کار خواهند شد که هنوز آن مشاغل در جامعه ما شکل نگرفته است.
وی ادامه داد: در خصوص فارغالتحصیلان هم طرحی بنام نخلستان را با کمک پارک علم و فناوری در دست اقدام داریم که بر اساس آن برای آن دسته از افراد فارغ التحصیلی که موفق به یافتن شغل نشدند سه تا ۶ ماه آموزش اشتغالهای نوظهور را فرا می گیردند و در قالب این آموزشها تمام فارغالتحصیلان جذب بازار کار میشوند.
عرب، آموزش در محیط واقعی کار را از طرحهای دیگر در مهارتآموزی برشمرد و گفت: در قالب این طرح، هر واحد صنعتی و تولیدی تا ۱۵ نفر را تحت پوشش و آموزش قرار میدهد.
عرب با اشاره به تهیه پیشنویس سند توسعه مهارت استان قم بهعنوان برنامه بلندمدت فنی و حرفهای گفت: در مسیر مهارتآموزی با چالشهایی مواجه هستیم، از جمله آنکه برای نیازسنجی در این زمینه متولی خاصی وجود ندارد.