به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در «سیزدهمین اجلاسیه سراسری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای بلاد» در سالن همایش حوزه علمیه امام کاظم(ع) قم افزود: امروز در کشور بیش از هر چیز دیگری به سرمایهگذاری و ارتقاء بهرهوری نیاز داریم و اولین گام برای افزایش بهرهوری کاملا فرهنگی بوده و نیاز به فرهنگسازی در جامعه دارد.
وی ادامه داد: فرهنگسازی باید هم در عرصه اداره کشور صورت گیرد و هم در میان عموم مردم چرا که هر جا که مشارکت مردم را داشتیم آنجا عرصه موفقیت نظام بوده است.
رئیس جمهور نگاه تحولی، تحول در فرآیندها و تحول نهادی را سه گام اصلی در مسیر تحقق تحول دانست و افزود: نگاه تحولی ضرورت ایجاد تحول است؛ همچنین باید مسیر گذشته را ارزیابی کنیم و ببینیم که در کجاها میشد فرآیند دقیقتر، سریعتر، حساب شدهتر و موثرتر باشد؛ سومین نکته نیز تحول در ساختارهاست که منظور از آن، صرفا شاکله اداری در عرصه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیست، بلکه تحول در عرصه آداب و رسوم فرهنگی را نیز شامل میشود.
تاسف از غفلت گذشتگان نسبت به گفتمان امام و رهبری
رئیسی با بیان اینکه دولت مردمی اساس و مبنای تحول را «سند گام دوم انقلاب شکوهمند اسلامی» قرار داده است، تصریح کرد: هر تحولی در کشور باید مستند به سند تحول گام دوم انقلاب اسلامی باشد که هم وضع موجود و هم وضعیت مطلوب را با اتکا به نگاه تحولی بسیار دقیق توصیف کرده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه گاهی از ما سوال میشود که گفتمان دولت چیست؟ در پاسخ خاطرنشان کرد: گفتمان در دو کلمه نمیشود که بر فرض مثال ما بگوییم گفتمان دولت آزادی و عدالت است، این شعار است و نمیتوان آن را گفتمان توصیف کرد. گفتمان با شعار درست نمیشود بلکه نیاز به این دارد که در جامعه نهادینه شود، مثل آنچه که در لسان امام و رهبری است، این را گفتمان میگویند. لذا ما گفتمان خودمان را همان گفتمان امام و رهبری قرار دادیم چون همین گفتمان باید اجرایی بشود.
رئیس جمهور تصریح کرد: اگر در حوزه فرهنگ به گفتمان امام و رهبری عمل میشد شاهد بسیاری از آسیبهای اجتماعی که موجب رنج دلسوزان و دغدغهمندان شده، نبودیم و در بخش اقتصاد نیز اگر بر همین مبنا به اقتصاد مقاومتی عمل میشد اقتصاد کشور با تکانههای خارجی دچار مشکل نمیشد.
دکتر رئیسی انقلاب اسلامی را برخوردار از ظرفیتی عظیم برای ایجاد تحول در تمام شئونات زندگی مردم دانست و با اشاره به گرایش و تمایل ملتهای مختلف جهان به انقلاب اسلامی تصریح کرد: ما معتقدیم مبتنی بر همین ظرفیت بسیار عظیم میتوانیم عقبماندگیها را جبران کنیم، دیپلماسی عزتمندانه را جایگزین دیپلماسی التماسی کنیم، در بخش اقتصاد و تجارت خارجی در منطقه دست برتر را داشته باشیم و در بخش فرهنگی جوانان را بیش از پیش مجذوب اسلام و سیره اهل بیت (ع) کنیم، بدون آنکه از اصول و مبانی خود کوتاه بیاییم یا وادادگی فرهنگی داشته باشیم.
رئیس جمهور خداباوری، خودباوری و مردمباوری را از جمله شروط موفقیت در اداره کشور دانست و گفت: متأسفانه در گذشته گاهی از تریبونهای مختلف سخنانی بیان میشد که در اتاقهای تصمیمساز و در بخش عمل و اجرا به دلیل عدم باور و اعتقاد راسخ با تردیدهای جدی مواجه بود در حالی که این باور «ما میتوانیم» است که در بسیاری از مسائل و مشکلات راهگشاست.