به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، هوشنگ فلاحتیان با اشاره به اینکه بودجه سال ۱۴۰۳ از سوی دولت به مجلس تقدیم شده است، اظهار داشت: در موضوع نفت و انرژی ابعاد گوناگونی در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: درباره تولید نفت و گاز مفروضهایی برای بودجه ۱۴۰۳ دیده شده که اگر به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان برسد و ابلاغ شود، روزانه حداقل یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه صادرات نفت و میعانات گازی از کشور انجام خواهد شد.
معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه عدد مشخصی هم برای صادرات گاز طبیعی پیشبینی شده است، گفت: برای منابعی که مربوط به یارانهها، طرحهای معیشتی و بهینهسازی است و با عنوان تبصره ۱۴ در بودجه تعریف میشود، در بودجه سال ۱۴۰۳ در تبصره ۸ درج شده است که بر اساس آن ۷۵۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که بیشترین بخش آن به فروش خوراک گاز و سوخت گاز در کشور و صادرات فرآوردههای نفتی مربوط خواهد بود که از این مسیر منابع مورد نیاز در این بخش تأمین میشود.
پیشبینی این است که در حساب بهینهسازی، ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرحهای بهینهسازی مصرف انرژی تأمین شود
فلاحتیان با بیان اینکه مانند سالهای گذشته دولت پیشنهاد کرده برای تأمین منابع مالی مورد نیاز برای تقویت بنیه دفاعی کشور تعهدهایی در وزارت نفت برای همکاری با نیروهای مسلح تعریف شود، افزود: درباره دیگر طرحها مانند تأمین مواد اولیه قیر نیز پیشبینیهایی در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته شده که بر اساس رأی مجلس ۲۰ هزار میلیارد تومان در اختیار دستگاههای اجرایی مربوطه قرار داده خواهد شد.
وی تأکید کرد: ردیف بودجه خاصی برای توسعه پالایشگاه آبادان در نظر گرفتیم تا در سالهای آینده بتوانیم واحد بهینهسازی و توسعه پالایشگاه را به نتیجه برسانیم.
تغییر روابط مالی شرکت ملی نفت و دولت در سال ۱۴۰۳
معاون برنامهریزی وزیر نفت با اشاره به اینکه در مجموع بودجهای که برای سال ۱۴۰۳ در حال تصویب است بودجه مناسبی برای صنعت نفت و گاز کشور خواهد بود تا بتوانیم اهداف مورد نظر را محقق کنیم، ادامه داد: بودجه سال ۱۴۰۳ مبتنی بر برنامه هفتم توسعه تدوین شده است که بر اساس آن ادامه فعالیت شرکت ملی نفت ایران و رابطه مالی با دولت در قالب قراردادها بر اساس الگوی قراردادی خواهد بود.