تاریخ : چهارشنبه, ۱۴ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 4 December , 2024
تبلیغات شما در این بخش قرار خواهد گرفت.
1

افزایش ۶۹ درصد مصرف کودهای پتاسه و ۴۶ درصدی مصرف کودهای فسفاته در سال گذشته

  • کد خبر : 13114
  • ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
افزایش ۶۹ درصد مصرف کودهای پتاسه و ۴۶ درصدی مصرف کودهای فسفاته در سال گذشته
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: در زمینه تأمین و توزیع کودهای فسفاته ما حدود ۴۶ درصد نسبت به سال قبل، رشد مصرف داشتیم و در کودهای پتاسه نیز ۶۹ درصد رشد را شاهد بوده‌ایم.

به گزارش  پایگاه خبری سلام بازار، حمید رسولی، عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، در خصوص آخرین دستاوردها و عملکرد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سال ۱۴۰۲ در زمینه توسعه وترویج مصرف متعادل و بهینه کودهای پایه توسط کشاورزان، با اعلام این مطلب افزود: در مورد کودهای ازته نیز که همیشه مصرف ما در حد استاندارد بوده است نسبت به سال قبل تنها ۲ درصد رشد داشته‌ایم و البته نیازی هم به رشد بیشتر وجود ندارد زیرا داریم برنامه خود را به‌طور کامل عملیاتی می‌کنیم و درصدد رشد بیشتر نیستیم اما این امر در مورد کودهای فسفاته و پتاسه صدق نمی‌کند و دنبال افزایش مصرف این کودها در سطح کشور به منظور افزایش کمیت و کیفیت محصولات تولیدی کشاورزی و همچنین مبارزه بهتر با انواع تنش‌های بیماری و محیطی هستیم.

رسولی با بیان اینکه در حال حاضر مصرف بخش کشاورزی کشور در زمینه کودهای پتاسه و فسفاته مطابق برنامه‌های امسال ما، حدود ۸۰۰ هزار تن است، ادامه داد: اگر بخواهیم این میزان را به سطح استانداردهای جهانی برسانیم، باید تا میزان ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن آن را افزایش دهیم. البته پیش‌بینی ما این است که برای سال آینده این عدد را بتوانیم به حدود ۱ تا یک میلیون و دویست هزار تن افزایش دهیم.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تاکید کرد: در مصرف کودهای فسفاته و پتاسه، کمی مصرف آن کمتر از نرم جهانی است و باید کشاورزان ما کودهای بیشتری مصرف کنند. ما در سال قبل رکورد مصرف کود کشور در ۱۵ سال گذشته را زدیم و بیشترین میزان مصرف کودهای گذشته مربوط به سال ۱۴۰۱ بوده است که خروجی آن در تولید گندم سال قبل مشاهده شد که علی‌رغم عدم وجود بارندگی خیلی مناسب، در حوزه تأمین و تدارک کودهای کشاورزی، رکورد کشور زده شد و سال ۱۴۰۱ چیزی در حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کود در سطح کشور مصرف گردید.

وی ادامه داد: سال ۱۴۰۰ این مقدار حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده است که با اقداماتی که در سال گذشته انجام شد این میزان به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن افزایش پیدا کرد و خروجی آن باور کردنی نبود که میزان تولید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به این مقدار برسد. همچنین در شمال کشور هم تولید برنج افزایش چشمگیری پیدا کرد.

رسولی با بیان اینکه شرکت خدمات حمایتی در قالب کشت قراردادی تمامی نهاده‌های مورد نیاز تولید برنج اعم از کود، سم و بذر را به‌طور کامل تأمین و تدارک کرده و در اختیار کشاورزان قرار داده است، خاطرنشان کرد: همین موضوع باعث به وجود آمدن جهش قابل توجهی در تولید این محصول اساسی در داخل کشور شده است. در مورد مصرف کودهای ازته نیز در حال حاضر نزدیک به حد مطلوب هستیم و بیشتر از آن مصرف نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: تاکنون کارهای ترویجی و آموزشی بسیار زیادی در سطح کشور انجام شده است تا کشاورزان متوجه مزایای مصرف به اندازه انواع کودهای شیمیایی شوند و نتایج آن را در این سال‌ها تجربه کنند. در سال ۱۳۹۰ یعنی ابتدای دهه ۹۰ مصرف کود کشور یک میلیون و یکصد هزار تن بوده است و این در حالی است که در سال گذشته یعنی سال ۱۴۰۱ این عدد به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده است. را

لینک کوتاه : https://www.salaambaazaar.ir/?p=13114
محل قرار گیری تبلیغات شما

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها