به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، امیرحسین بانکی پور رئیس کمسیون مشترک طرح جوانی جمعیت در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد اظهارکرد: پس از دو سال از اجرای طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت طبق آمار دو هفته پیش وزارت بهداشت و ثبت احوال، اعلام شد که با وجود اجرای پنجاه درصد قانون حمایت از خانواده مسیر باروری در کشور تغییر یافته است.امسال در ۱۵ استان نرخ باروری افزایشی شد در حالی که شاهد کاهش ۲۰ درصدی این نرخ بودیم. در هشت سال پیش سقوط نرخ موالید به ۳۳ درصد و ۵۰۰ هزار کاهش موالید در سال رسیده بود که خوشبختانه این نرخ نیز متوقف شد.
وی افزود: الگوی فرزند سوم و چهارم و پنجم نیز در کشور افزایش یافت. ۲۰ درصد ولادت ها در سال گذشته شامل افرادی بود که فرزند سوم آنها بدنیا آمد. الگوی سنی باروری نیز تحول مثبتی را در سال گذشته تجربه کرد.
بانکی پور یادآورشد: همه این تحولات در حالی بود که مردم ما تحت فشارهای اقتصادی هستند و طرح تحول جوانی جمعیت که با پنجاه درصد ظرفیت اجرا شد به خوبی آثار مثبت خود را نشان داد.
وی گفت: مقام معظم رهبری ده سال پیش سیاست های جمعیتی کشور را بیان کردند و اصرار داشتند که این سیاست ها به قانون مبدل شده و کاملا اجرا شود زیرا اگر این قانون اجرا نشود اثرگذار نخواهد بود.
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هدف ما در این قانون، جلو بودن از نرخ جایگزینی است که با این روند به هدف خود خواهیم رسید.
وی افزود: مجلس به دنبال اسکان و اشتغال زوج های جوان است. امتیازات مرتبط به اشتغال و توجه به نظام دستمزد و افزایش هشت برابری حق اولاد که به سی و دو برابری هم خواهد رسید و حق تاهل نیز افزایش خاصی خواهد داشت.
بانکی پور یادآورشد: نرخ بیکاری ما در کشور به کمترین حد خود در بیست سال گذشته رسیده است. ولی امسال قطعا روی بحث اسکان زوج های جوان تلاش گسترده تری خواهیم کرد. یکی از این طرح ها، خوابگاه های متاهلی است.سن مادری و سن پدری در دو سال گذشته به میزان دو سال گذشته کاهش داشته است