به گزارش پایگاه خبری سلام بازار، رئیس جمهور کشورمان در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم اظهار کرد: در مدت ۱۰۰ روز گذشته حوادث مختلفی رخ داده است. فردای مراسم تحلیف، اسماعیل هنیه به شهادت رسید از آن پس ما درگیر اتفاقات و جنگهایی در منطقه شدیم و روند آرامشی که باید در ادامه کار داشتیم به هم خورد.
وی افزود: تلاش کردیم تا هیئت دولت را بر اساس نظرسنجیهای مختلفی که از کارشناسان و احزاب مختلف داشتیم تشکیل دهیم، از آغاز به کارمان مشکلاتی داشتیم و باید پول گندمکاران را میدادیم، اعتراضات پرستاران را سامان میدادیم و مشکلات بازنشستگان را حل میکردیم.
رئیس جمهور ادامه داد: مبنای ما قانون برنامه هفتم است. طبیعتاً مسئول هر بخش از اجرای قانون را تعیین کردیم همچنین مجبور بودیم که به سرعت بودجه را تدوین کنیم و به صورت شبانهروزی این کار را انجام دادیم و علی رغم فرصت کمی که داشتیم در زمان مناسب لایحه را به دولت دادیم.
پزشکیان گفت: خیلیها گفتند که بودجه را انبساطی نوشتید، اماخوشبختانه مجلس به آن بودجه رای داد. یکی از بحثهای مهمی که باید بگویم وفاق ملی است، برای اولین بار ما یک استاندار سنی و کرد را انتخاب کردیم که این موضوع اولین بار است که در کشور اتفاق میافتد. ما برای اولین بار یک عرب، قشقایی و بلوچ را به عنوان استاندار معرفی کردیم، اکنون شمار خانمها در بدنه دولت بیش از همیشه است.
اما اکنون در حال انتخاب فرمانداران از بین بانوان توانمند هستیم و همه اینها بدون مساعدت رهبر معظم انقلاب امکانپذیر نبود و اگر ایشان نبودند این اشخاص در ارزیابیها رد میشدند.
پزشکیان درباره ناترازیهای انرژی گفت: واقعیت این است که ما ناترازیهای بسیاری در گاز، برق و محیط زیست داریم و هر کدام از آنها به گونهای که است که اگر مدیریت نشود ممکن است وارد بحران شویم، قرار بود تولید امسال افزایش پیدا کند، اما نه تنها چنین نشد بلکه با مشکل نیز مواجه شدیم، واقعیت این است که نیروهای ما کفاف نیاز ما را نمیدهند.
او اظهار کرد: برقی که مصرف میکنیم چندین برابر کشورهای دیگر است، وقتی وزیر بودم به کشورهای دیگر سفر میکردم شما در کشورهای اروپایی حتی در هتلهای لوکس نیز لوستر نمیبینید، اما ما به راحتی در یک اتاق چندین لوستر قرار میدهیم در صورتی که میشود بدون آن نیز زندگی کرد. اکنون نیاز ما با توان تولیدمان همخوانی ندارد، اگر در سیستم ساختاری درست عمل نمیشود آیا باید آن را درمان کرد یا به آن مسکن زد؟
تورم ۴۰ درصد در ۵ سال گذشته برای کشور، یک فاجعه است
رئیسجمهور ادامه داد: تورم به اقشار پایین ضربه میزند، تورم یعنی از جیب کارگران برداشتن، چرا نباید بتوانیم برق و گاز کارخانهها را تامین کنیم؟ غیر این است که دائماً سعی کردیم مسکن به مشکلات تزریق کنیم؟ اکنون ۵ سال پشت سر هم است که ما تورم بالای ۴۰ درصد داریم. کل تورم کشور ۳۳ درصد است، قرار بود ۱۵ میلیارد دلار برای کالاها و نهادههای اساسی به ما بدهند، اما کل پولی که به ما دادند ۱۲ میلیارد بود و ۵ میلیارد نیز پیش خرید شده است. ما از مقام معظم رهبری اجازه گرفتهایم که از صندوق توسعه ملی برداریم و این مشکل را حل کنیم و برداشتن از صندوق توسعه نیز همان مسکن است.
او افزود: پولی که در سوخت، انرژی، آب و برق مصرف میشود ۱۵۰ میلیارد دلار است کدام عاقلی این کار را میکند؟ هر کسی میتواند ناترازیهای ما را حل کند بگوید تا ما از کمکش استفاده کنیم. اگر ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه انرژی را بین مردم تقسیم کنیم سرانه هر نفر ۹۰ میلیون تومان میشود.اگر بتوانیم مراقبت کنیم بسیاری از مشکلات ما حل میشود.
او اظهار کرد: ما وعده داده بودیم یک میلیون مسکن بسازیم چرا نشد؟ چرا صادقانه با مردم سخن نمیگوییم. ۸۰۰ هزار نفر برای مسکن ثبتنام کردند و ۴۰۰ هزار نفر وام گرفتند. بیش از هزار همت برای این کار لازم است. اینکه من از پشت تریبون به مردم وعدههای غیرصادقانه بدهم نمیشود. اگر حرفهای کارشناسی را بپذیریم طی ۴ سال میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم البته پیش از این نیازمند اصلاح خودمان هستیم.
پزشکیان گفت: ما میخواهیم برای مردم کار کنیم، اما واقعیتها را باید بپذیریم و به نسخه کارشناسان عمل کنیم. مردم بدانند که ما تلاش خود را به کار میگیریم تا مشکلات آنها حل شوند. یک عمر وعده میدهیم، اما هیچ کدام اجرایی نمیشود.
او درباره گرانیهای اخیر گفت: از یک جایی پول برداشتهاند و به جای دیگر تزریق کردهاند. الان ما باید هزینه آنها را بدهیم بسیاری از پولها پیشخور شده و از بانک برداشته شده عددی که ما میتوانیم درآمد داشته باشیم ۱۲ میلیارد است. ما اجازه گرفتیم که این مبلغ را به ۱۵ میلیارد دلار برسانیم، البته اگر اتفاق جدیدی نیفتد.
رئیسجمهور ادامه داد: ما با ناترازی مواجهیم، اما تلاش میکنیم، اوضاع را مدیریت کنیم تا بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم. ما همه مشکلات را میتوانیم حل کنیم، اما به شرط اینکه صادقانه وعده بدهیم مثلاً نگوییم یک میلیون مسکن میسازیم بعد نتوانیم بسازیم. اکنون در حال تلاش هستیم تا پاداش بازنشستگان و حقوق پرستاران را بدهیم. ۵۰ هزار میلیارد برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته شده بود ۷۵ هزار میلیارد تومان برای جبران آن باید پول بدهیم و ۲۵ هزار میلیارد تومان کسری داریم. در حال تلاش برای پرداخت پاداشها هستیم، اما واقعیت این است که تقصیر ما نیست پولی که وجود دارد همین است. اگر نتوانیم این روند را درمان کنیم فردا با مشکلات بسیار بدتری مواجه خواهیم شد، تلاش میکنیم که عدالت در جامعه شکل گیرد.
پزشکیان درباره کالا برگ گفت: ما کاری خواهیم کرد که حداقل معیشت مردم تامین شود، اینکه کالا برگ به چه شکل باشد باید مدتی بگذرد تا به یک نگاه مشترک برسیم. اما مصمم هستیم تا معیشت مردم را ارتقا بدهیم.
رئیس جمهور کشورمان درباره حقوق نظامی مستقیم ایران در سوریه گفت: یک عده توطئه میکردند که مردم پای صندوقهای رای نیایند، تلاش کردم تا مردم برای رای دادن پای صندوقها بیایند و آنها نیز اعتماد کردند. تصور خارج نشینها این بود که ایران در حال از بین رفتن است.
او افزود: شهید اسماعیل هنیه را در روز نخست کار ما ترور کردند تا امید مردم را از بین ببرند و فشارهایی که بر ما وارد میکنند برای این است که نگذارند ما بتوانیم در عمل مشکلات مردم را حل کنیم تا آنها به ما بیاعتماد شوند. من در مناظرات تلویزیونی نیز بارها گفتم که باید به وحدت و انسجام برسیم، ایران با یک تفکر و جناح اداره نمیشود و هر کسی میتواند به این آب و خاک خدمت کند. هر کسی که بتواند به اداره کشور کمک کند دستش را میبوسیم. ما با همسایگانمان برادر هستیم و روزگاری در نقشه یک کشور واحد بودیم. اکنون عدهای هستند که میخواهند بین ما دعوا بیندازند، اما باید هوشیار باشیم.
پزشکیان افزود: امروز با امیر قطر، بشار اسد و رئیس جمهور روسیه صحبت کردم همه بحث این بود که نباید اجازه دهیم تروریستها بتوانند در منطقه جنگ به راه بیندازند. ما با کشورهای مسلمان برادر هستیم و تمامیت ارضی همه آنها محترم است و نباید به هیچ بهانهای زیر سوال برود و هر کاری که لازم باشد برای تامین آرامش و مبارزه با تروریسم انجام خواهیم داد.
او گفت: قرار شد برای حضور نظامی در سوریه از نظر دیپلماسی گفتوگو شود، وزیر امور خارجه ما با سران ترکیه گفتوگو میکند و قرار است گفتوگوهایی صورت بگیرد و کاری که اکنون در سوریه انجام میشود خلاف مصوبات شورای امنیت سازمان ملل است. اکنون یکی از کارهای ما این است که به شورای امنیت شکایت کنیم و کسانی که به آنها کمک میکنند را محکوم کنیم