به گزارش پایگاه خبری سلام بازار مهدی نظرزاده امروز در گفتگو با خبرنگاران در شرکت آب و فاضلاب استان قم اظهار کرد: جمعیت زیر پوشش آب و فاضلاب استان قم ۴۲ درصد و میانگین کشور ۵۴ درصد است و امروز با عقب افتادگی جدی مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم بیان کرد: ۵۰ درصد استان قم شبکه فاضلاب ندارد و این معضل در حال مرتفع شدن است.
وی ابراز کرد: امروز طرح آب و فاضلاب ۱۵ خرداد اجرا شده و نزدیک به ۲۱ کیلومتر در شرق قم در حال بهره برداری است که تا کنون ۱۱ کیلومتر اجرایی شده است.
نظرزاده گفت: خط اصلی شبکه آب و فاضلاب شهر قم تا ورودی خیابان انسجام رسیده و مصمم هستیم تا در سال آینده شبکههای این محدوده ایجاد و تکمیل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم ادامه داد: در حوزه مسکن ملی پردیسان علیرغم اینکه با مشکلات تصفیه مواجه است در حال حاضر شبکه فاضلاب همزمان با آب این محدوده در حال بهره برداری است.
نظر زاده عنوان کرد: نیاز آبی فضای سبز قم بر اساس آمار و اطلاعات ۲۹ میلیون متر مکعب در سال است.
وی افزود: مصرف آب کل استان قم حدود ۱۱۲ میلیون متر مکعب در سال و تولید ۱۴۵ میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم اذعان کرد: جداسازی آب شهری و شرب شهروندان و صرفه جویی کاهش آب مصرفی باید مورد اهتمام قرار گیرد.
نظر زاده ادامه داد: توسعه فضا سبز قم بنا است تا به مقدار لازم گسترش پیدا کند و آب آن از طریق پس آب تأمین شود.
وی گفت: استفاده از ظرفیت و استحصال آب باران بسیار اهمیت دارد که به تأمین نیاز آب شهری نیز کمک شایانی میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم تصریح کرد: سیستم جمع آوری آب باران برای مناطق خشک و نیمه خشک استفاده میشود و این سیستم میتواند در مجتمعهای مسکونی نصب شود و آب به صورت مخزنی ذخیره شود.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد مصرف آب خانگی پِرت میشود، افزود: این مسئله نیز بایستی مورد اهتمام قرار گیرد و امروز سعی داریم تا از فناوری نانو فیلتراسیون بهرهگیری شود.
نظرزاده با بیان اینکه الگو مصرف آب ۱۵ متر مکعب برای خانواده چهار نفره است، خاطرنشان کرد: سد ۱۵ خرداد به لحاظ تأمین آب وارد وضعیت بحرانی شده است؛ ضمن اینکه سه منبع ۱۵ خرداد، کوچری و چاهها بهترین کیفیت را دارند.
وی افزود: سد ۱۵ خرداد از جمله منابع تامین کننده آب قم بود که به دلیل کاهش حجم آب ذخیره شده در آن، فعلا قابلیت استفاده ندارد و آب قم از طریق منابع دیگر همچون سد کوچری و چاههای آب دشت علی آباد و چاههای داخل شهر تامین میشود.