رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی قم گفت: ۷۱ درصد از مجروحین و تلفات موتورسوار در قم ۱۵ تا ۴۰ سال هستند.
به گزارش پایگاه خبری سلام بازار،سرگرد محمد رضا هاشمی با اشاره به تصادفات رانندگی و آسیبهای آن در جامعه اظهار داشت: برای کاهش ترافیک و حوادث راهنمایی و رانندگی نیاز به همراهی همه دستگاه ها داریم و هنوز در جامعه نسبت به تلفات راهنمایی و رانندگی حساسیت ایجاد نشده است.
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی قم افزود: فرهنگ ترافیکی تاثیر بسیار بالایی در کاهش تلفات دارد و نجات یک انسان در آموزه های دینی و براساس آیات الهی بسیار مورد توجه است و رهبری یکی از دغدغه های خود را کاهش تلفات در تصادفات دانستهاند.
وی تصریح کرد: ۵ سال اخیر روند صعودی در افزایش تصادفات به ویژه منجر به فوت در قم داشتهایم و اکثر تصادفات به محدوده شهری قم مرتبط است.
هاشمی عنوان کرد: ۵۷ درصد از کشته شدگان و مجروحین تصادفات قم موتورسواران و ۷۱ درصد از مجروحین و تلفات موتورسوار در قم ۱۵ تا ۴۰ سال هستند.
وی خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات علت فوت ۸۰ درصد از موتورسواران ضربه وارده به سر است و اگر این موتوسواران جان خود را از دست داده اند یا دچار آسیبهای جدی شدهاند، از کلاه ایمنی استفاده میکردند جانشان در خطر نبود.
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی قم بیان کرد: جان عابرین پیاده نیز در خطر است و افراد کهن سال به دلیل مشکلات جسمی و کودکان دو گروه مهم در معرض حوادث ترافیکی هستند.
وی گفت: ۷۸ درصد از علت تصادفات فوتی سه موضوع مهم عدم توجه راننده به مسیر مقابل با فراوانی ۳۸ درصد و تخطی از سرعت مطمئنه با ۲۴ درصد فراوانی و تغییر مسیر های ناگهانی از عوامل منجر به فوت در قم است که در تلاشیم در این حوزه، نواقص را رفع کنیم تا شاهد کاهش تصادفات رانندگی باشیم.
هاشمی افزود: عدم توجه راننده به مسیر و حواس پرتی به دلیل استفاده از تلفن همراه و صحبت کردن و گفت وگو با سرنشینان اتفاق میافتد و در واقع بخش عمده آن به خطای انسانی وابسته است، البته حواسپرتی به عوامل غیرانسانی نیز مربوط میشود که وجود سازههای تبلیغاتی زیاد در معبر و سطح شهر و میدانها موجب عدم توجه راننده به مسیر میشود.
وی اظهار داشت: ماده ۱۰۶ آئین نامه راهنمایی و رانندگی به این موضوع اشاره دارد که نصب سازه های تبلیغاتی در معابر باید براساس دستورالعمل شورای عالی ترافیک شهرها در کشور باشد و در سال ۹۶ این دستورالعمل ابلاغ شده است.
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک راهنمایی و رانندگی قم عنوان کرد: دومین علت تصادفات تخطی از سرعت است که نصب دوربین در کنترل و کاهش سرعت در معابر نقش اثرگذاری دارد و تاکنون ۹۶ درصد نصب دوربین در سطح شهر و معابر قم تحقق یافته است.
وی بیان کرد: سومین علت نیز تغییر مسیر ناگهانی توسط راننده است که بسیار افزایش یافته و یکی از علل این تصادفات، خط کشی معابر قم است که باید تقویت شود.